Airofit – mijn ervaringen

GEBRUIK DEZE LINK EN KRIJG

10 PERCENT KORTING OP JE AANKOOP!

Deze review is geschreven vóór ik ambassadeur werd van Airofit. Het is een waarheidsgetrouwe weergave van mijn ervaringen.

Sinds een dik jaar probeer ik, naast mijn gewone trainingen, ook mijn ademhaling te trainen via de Airofit. Airofit is een ademhalingstrainer die ervoor zorgt dat je je ademhalingskracht en vitale longcapaciteit kan trainen. Via een mobiele app krijg je dagelijks andere oefeningen om gericht te kunnen trainen. Net als elke andere spiergroep kan je immers ook je ademhalingsspieren trainen om ze je algehele fysieke prestaties te verbeteren.

Een introductie over de werking vind je in onderstaande video en op de website van Airofit.

https://youtu.be/gW27DtGDcZo

 

Airofit ’s long test

Vooraleer je kan starten aan een individuele oefening of een set van oefeningen (vb. running, cycling, explositivity power, …) moet je een long test uitvoeren. Deze test meet het maximum long volume en de druk waarmee je kan in- en uitademen. Wekelijks moet deze test herhaald worden, waardoor je goed je progressie kan volgen.

Hieronder mijn waardes vorig jaar in mei, toen ik heel enthousiast drie keer per dag de Airofit voor vijf minuten gebruikte:

 

En dit zijn mijn huidige waardes:

 

Zoals je kan zien, is vooral mijn maximale druk bij het inademen toegenomen. Longinhoud lichtjes, en maximale druk bij het uitademen is quasi stabiel gebleven. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vermelden dat ik momenteel de Airofit minder gebruik. Het is niet altijd even eenvoudig om nog tijd te vinden in mijn trainingsschema… ook al is het maar vijf minuutjes.

 

Airofit ’s oefeningen

De app begeleid je tijdens de verschillende oefeningen. Ofwel volg je een lijn, ofwel krijg je te zien hoe hard je in- en uitademt, ofwel zie je gewoon een bol. Steeds vergezelt van instructies.

 

Door de verscheidenheid aan oefeningen voelt het nooit aan als herhaling. Tenslotte kan je ook nog kiezen uit de niveau’s ‘Beginner – Intermediate – Expert’. Intermediate is nog net te doen voor mij, maar geloof me, af en toe is het echt afzien… bijvoorbeeld als je eerst moet uitademen en dan nog 20 seconden je adem moet inhouden…

 

Besluit

Mijn kids kijken altijd wat vreemd als ik met de Airofit bezig ben… en gelijk hebben ze! Maar toch blijf ik verder doen, ik ben er van overtuigd dat de Airofit helpt om mijn longspieren verder te ontwikkelen. Of dit effectief zijn vruchten afwerpt tijdens wedstrijden, is nog even afwachten, maar elk percentje dat helpt is mooi meegenomen, niet?

 

 

 

Een reactie achterlaten