Eerste plaats masters

Short Distance Triatlon Aalst – 01:04:59 – 1/21 masters (23/74 algemeen)

Op 11 juli stond ik eindelijk nog eens aan de start van een triatlon. En hoewel het niet bepaald ‘mijn’ afstanden waren, heb ik toch elke minuut genoten van de Short Distance Triatlon Aalst. Terug het wedstrijdgevoel ervaren met talrijke supporters onder een stralende zon, meer hoeft het niet zijn om de batterijen terug op te laden met ambitie en passie.

Zwemmen in de Dender…

Met zijn 74 lagen we te dobberen in de Dender toen het startschot weerklonk … met daarna heel wat geduw en getrek om een goede positie te bemachtigen. De 750 meter zwemmen waren nogal wazig: bruin water waardoor je amper iets voor je kon zien en een aandampende zwembril zorgden ervoor dat het zwemmen eerder op een oriëntatie oefening leek dan op een triatlon. Ik had niet echt het gevoel dat ik goed bezig was. Maar met een tijd van 00:11:52 mag ik best wel tevreden zijn. Ik kwam wel pas als 48ste uit het water … stiekem had ik toch wel gehoopt op een betere positie.

kopgroep zwemmen

Social distancing bij het fietsen…

In de wisselzone wat tijd verloren, maar eens op de fiets was het genieten. Meteen het goede gevoel, de éne na de andere atleet stak ik voorbij. Aangezien het echter een draft-wedstrijd was, begon er langzaam maar zeker een groepje in mijn wiel te zitten … en die waren helaas niet echt geneigd om samen te werken.

De beste zwemmers hadden reeds een mooie voorsprong en waren volop aan het samenwerken. Ik stond er alleen voor. Toch verloor ik amper tijd op de kopgroep. Maar het was onbegonnen werk om alleen naar de koplopers toe te rijden. Na 00:32:36 kwam ik opnieuw de wisselzone binnen. Met een 18de fietstijd en een genormaliseerd vermogen van boven de 300 watt kijk ik best wel tevreden terug op het fietsen.

triatlon aalst fietsen

Time to Fly!

De slogan van mijn Hoka One One schoenen indachtig, was het ‘Time to Fly’. Meteen had ik het juiste gevoel te pakken en focuste ik me op een atleet voor mij die een strak tempo liep. Langzaam maar zeker kwam ik dichterbij, en hoewel het best wel lastig was, ben ik nooit te diep gegaan. Op het einde kon ik nog een kleine versnelling plaatsen. Met een 7de beste looptijd en een gemiddelde van 3min25 per kilometer of 17,5 per uur was het inderdaad vliegen op het loopparcours van de Short Distance Triatlon Aalst :).

triatlon aalst lopen

Podium Short Distance Triatlon Aalst

Bij het keerpunt tijdens het lopen was het me al opgevallen dat de koplopers allen jong van leeftijd waren… Ik hoopte dan ook dat mijn 23ste plaats in het algemeen klassement voldoende zou zijn voor een podiumplaats bij de masters. En ziedaar, plots stond ik op het hoogste schavotje.

De ideale opsteker om de komende zware trainingsweken aan te vatten. Eindelijk komen de wedstrijden in het vizier waarvoor ik al maanden/jaren aan het trainen. De laatste zware inspanningen moeten zorgen voor de laatste extra percentjes. En dan ben ik klaar voor het echte werk, te beginnen met het Belgisch kampioenschap halve triatlon in Menen. Hierbij een warme oproep aan iedereen om te komen supporteren, ik ga er alvast 100% voor!

Een reactie achterlaten