Ironman 70.3 Venice - Jesolo

Ironman 70.3 Venice – Jesolo helaas geannuleerd

Importante aggiornamento

Ook in 2021 blijven we helaas niet gespaard van uitgestelde of geannuleerde wedstrijden… Maandag verscheen er op YouTube een video waarin Andrew Messick, CEO van de Ironman group, een update gaf over de huidige stand van zaken. Vanzelfsprekend benadrukte hij het belang van de situatie in de gaststeden en de veiligheid van de vrijwilligers, deelnemers en organisatoren.

Toen ik gisteren een mailtje kreeg met de titel ‘Importante aggiornamento’ hoorde ik het al in Keulen donderen … Mijn eerste doel van 2021, de Ironman 70.3 Venice-Jesolo is helaas geannuleerd en uitgesteld naar 26 september. Geen race dus op 2 mei … Op 3athlon.be staat een overzicht van alle wedstrijden die uitgesteld zijn. Voorlopig staat de Ironman Nice van 13 juni nog niet in dit lijstje, dus fingers crossed.

Motivatie zoek(en)

Door het wegvallen van alweer een wedstrijd is het niet zo simpel om gemotiveerd te blijven… telkens je focus verleggen is best wel vermoeiend, en vooral de onzekerheid maakt het moeilijk te dragen. Mijn focus komt nu volledig op de Ironman Nice, maar ook hier is het verre van zeker dat deze door kan gaan … Voorlopig is het dus vooral verstand op nul en het trainingsschema van de coach volgen. De lentezon dit weekend zal het gelukkig allemaal iets aangenamer maken.

September, 2022, of voucher

Nu blijft nog de keuze wat ik ga doen met mijn inschrijving voor de Ironman 70.3 Venice – Jesolo. Sta ik op 26 september aan de start in Jesolo? Of pas op 8 mei 2022? Of ga ik voor de veilige optie en kies ik voor de voucher, te gebruiken voor Ironman wedstrijden in Italië tot eind 2024. Ik denk dat ik voor de laatste optie ga, ik heb het voorlopig wel wat gehad met al die annulaties… en met een voucher is het toch iets gemakkelijker plannen de komende jaren.

Een reactie achterlaten