Belgisch Kampioenschap Long Distance Duatlon @Geluwe – 02:44:08 – 15/108

Na maanden trainen was het vandaag eindelijk RACE DAY met op het programma het Belgisch Kampioenschap Long Distance Duatlon (10-57-10) in Geluwe. Ondanks de barre weersvoorspellingen keek ik er echt naar uit om de conditie eens te testen. En wat dat weer betreft, uiteindelijk heb ik geen druppel regen gevoeld.

Vooraf was samen met de coach het doel gesteld om te lopen tegen 4min/km (15km/u) en te fietsen tegen 240 watt. In de realiteit is dat ietsje anders verlopen … van bij de start ging iedereen als een pijl er van door met een snelheid van meer dan 20km per uur. Dat was toch wel even slikken en aangezien ik me de eerste kilometers nog niet wou forceren (en omdat ik eigenlijk maar tegen 4min/km zou lopen) heb ik de kopgroep laten gaan. Uiteindelijk heb ik mijn eerste 10 kilometer afgelegd in 0:34:26 tegen een gemiddelde snelheid van 3min38/km. Hoewel dit toch wel een mooi gemiddelde is, kwam ik slechts als 23ste de wisselzone binnen. Toch wel een indrukwekkend deelnemersveld!

En ook tijdens het fietsen was het deze keer geen grote inhaalrace, integendeel. Hoewel ik af en toe wel iemand inhaalde, werd ik in de eerste twee ronden zelf ook een paar keer voorbijgestoken. Ondanks de helse wind (fluitende wielen en hevige windstoten) en een kasseistrook bergop (die wat teveel van het goede was), kwam ik na 01:31:20 terug in de wisselzone. 15de beste fietstijd, de 57 kilometer afgehaspeld tegen 37km/u.

Nog behoorlijk fris begon ik aan de laatste 10 kilometer lopen en deze keer lukte het wel om nog een paar tegenstanders voorbij te steken. En om eerlijk te zijn, kwam de finish veel te snel… ik had echt het gevoel dat ik goed aan het oprukken was. Maar na 0:36:26 kwam er een einde aan het lopen en aan de wedstrijd. Uiteindelijk gefinisht als 15de in 2:44:08.

Met de conditie zit het wel goed, met dergelijke tijden kan ik niet anders dan tevreden zijn. En ik heb me nooit geforceerd. Alleen had ik toch gehoopt om iets dichter te eindigen. Maar dat zegt meer over het sterke deelnemersveld dan over mijn conditie!

Als ik volgend jaar weerkom en op dezelfde plaats zou finishen, behaal ik trouwens een zilveren medaille bij de Masters A (+40) …

Een reactie achterlaten