Wedstrijdsimulatie BK LD Duatlon Geluwe

Binnen twee weken is de eerste wedstrijd van het seizoen achter de rug. Zondag 5 mei sta ik aan de start van het Belgisch Kampioenschap Long Distance Duatlon in Geluwe en om te testen hoe het met de conditie gesteld is heb ik vandaag een wedstrijdsimulatie gedaan onder het goedkeurend oog van mijn coach Marc Fassaert.

Het leuke aan de moderne technologie is dat je het fietsparcours van de wedstrijd van internet kan halen en dit parcours dan kan fietsen op de Kickr (aka rollen). Het volledige fietsparcours (57 kilometer) stond op het programma, met daarvoor en daarna nog 5 kilometer lopen (in de wedstrijd zelf is het telkens 10 kilometer), lopen tegen 4 minuten per kilometer, fietsen tegen 240 watt.

De eerste vijf kilometer gingen heel vlotjes, de wissel naar het fietsen ging ook goed hoewel ik eigenlijk niet snel het gevoel had in een goed ritme te zitten… En om eerlijk te zijn was het toch wel wat afzien… De wissel naar het lopen en de laatste vijf kilometer gingen dan weer heel vlotjes. Conclusie, met de conditie zit het wel snor !

Hoewel ik geen zicht heb op de concurrentie, durf ik toch wel dromen van een mooi resultaat.

Een reactie achterlaten