IRONMAN 70.3 Luxembourg – Région Moselle

Driekwart jaar intensief getraind, trainingen vlekkeloos verlopen en hier zit ik dan, op een bankje, te genieten van de Luxemburgse zon en van de Ironmansfeer. Echt zalig, Remich ademt triatlon, overal staan en gaan atleten die hier allen met hetzelfde doel zijn aangekomen, morgen een mooie prestatie neerzetten! Alleen al de sfeer zorgt er voor dat dit een zalig weekend is!

Vorig jaar finishte ik hier als elfde in mijn age group met een tijd van 4u31. Ambitie is om morgen van deze tijd toch nog heel wat af te knabbelen.

Waar mijn zwemtechniek vorig jaar dramatisch was, zijn er de laatste maanden stappen in de goede richting gezet. Mijn coach krijgt alvast geen hoofdpijn meer als hij me bezig ziet … Niet dat ik snel ben, maar toch … En bovendien heb ik me daarnet even laten gaan en een top wetsuit aangeschaft :).

Wat het fietsen betreft, denk ik niet dat ik ooit sterker geweest ben. De gerichte interval- en krachttrainingen hebben, ondanks al het afzien tijdens de trainingen, toch wel vruchten afgeleverd. En bovendien zorgt mijn wattage-meter er voor dat ik nooit te diep zal gaan. Desondanks ben ik benieuwd of ik mijn snelheid van vorig jaar kan evenaren, want met een snelheid van 38 km/u op dit parcours is dat niet zo evident…

En dan het lopen, daar kijk ik echt naar uit. Waar ik vorig jaar een dipje had door te snel te starten, heb ik daar nu helemaal geen angst voor. Ik start aan 4min/km en ik weet dat ik dit zonder problemen kan volhouden. En hopelijk kan ik op het einde nog wat versnellen!

Alles moet natuurlijk morgen in zijn plooi vallen, niets mag mislopen, maar de ambities liggen toch wel hoog :). Stiekem droom ik van een podiumplaats in mijn leeftijdsgroep. En dan gaan we naar het wereldkampioenschap halve Ironman in Nice begin september :).

Een reactie achterlaten