1/2 marathon Lier | 27/340 | 1:21:52

Lap, zei Matteo, weeral sneeuw … veel sneeuw, hopelijk gaat de wedstrijd deze namiddag door, dacht ik, want ik heb er wel zin in. Even de website van AC Lyra gecheckt en om 10 uur kwam uiteindelijk het verlossende antwoord: de wedstrijd gaat door.

Een dikke drie uur later stond ik aan de start, het was koud en er stond heel veel wind. Op de een of andere manier slaagde ik er toch in om me warm te houden, en tijdens het loslopen voelde ik wel dat de benen ok waren. Zoals altijd vooraan postgevat waardoor ik de wedstrijd in de voorste gelederen begon. Onmiddellijk vond er een afscheiding plaats. Vooraan waren er enkele die er een stevig tempo op na hielden, gevolgd door een vrij omvangrijk groepje waar ik in zat. De ene na de andere viel hier af zodat het groepje na vijf kilometer nog maar bestond uit een tiental atleten.

Het tempo lag helaas voor mij ook iets te hoog. Na acht kilometer moest ik de rol lossen. Ik kon misschien wel nog een paar kilometer aanklampen, maar dan zou ik me forceren, en dat was niet echt de bedoeling. Dus rond de 4 km/min verder gelopen. Enkele atleten staken me voorbij, ik probeerde telkens mijn wagonnetje aan te hangen zodat mijn tempo hoog bleef.

De kou viel tijdens het lopen wel mee. De sneeuw zorgde voor enkele gevaarlijke plaatsen, maar gelukkig ben ik recht gebleven. Er stond wel heel veel wind, vooral op de Netedijk. Daar was het echt afzien.

Uiteindelijk kwam ik als 27ste over de finish in een tijd van 1:21:52. Best wel tevreden met deze tijd met de beperkte training. Nu hoop ik komende maand wat gerichtere trainingen af te werken zodat ik een mooie prestatie kan neerzetten op de 10 miles van Antwerpen (als ik daar niet te veel gehinderd wordt door de massa deelnemers natuurlijk …).

Ondanks het slechte weer heb ik er toch echt van genoten.

Hier vind je de volledige uitslag terug.

Een reactie achterlaten