Halve marathon Nijlen – 15/191 – 1:16:57

Vrij onverwacht heb ik vandaag deelgenomen aan de halve marathon van Nijlen. Na opnieuw een beperkte loopweek (twee kleine trainingen, totaal 15 kilometer …), waren de ambities behoorlijk laag … Eén ding stond vast, vandaag zou ik iets rustiger starten dan in de natuurloop van Berlaar. Een hartslag van 180 was toch niet zo een goed idee …

Aangezien de afstand iets langer was dan in Berlaar, was de start iets trager. De eerste kilometer kon ik de koplopers zonder moeite volgen, maar dan werd het duidelijk dat het toch iets te snel ging … Zo kwam ik in een groepje terecht van drie, we konden een mooi tempo lopen.

Na tien kilometer viel ons groepje echter uiteen … Eén van hen deed immers mee aan de 10kilometer, voor hem zat de arbeid er reeds op … Toen ik achter mij keek, zag ik op enkele meters van ons een groepje van zes atleten. Ik liet me bewust inlopen en de rest van de wedstrijd vertoefde ik in hun gezelschap. Het ging behoorlijk snel, maar ik slaagde er toch in om hen te volgen.

Na 1:16:57 kwam ik als vijftiende over de streep. Dit had ik niet verwacht! Ik heb iets sneller gelopen dan in de halve marathon van Olen, toen in volle voorbereiding op de marathon van Antwerpen. Nu heb ik het gevoel dat ik wat aan het aanmodderen ben, en toch slaag ik erin zo een mooie tijd te lopen :)

Een reactie achterlaten