IRONMAN Maastricht – 10:00:22

5 augustus 2018, maanden naar uitgekeken, een dag om niet snel te vergeten.

Het begon allemaal om half vijf ’s ochtends. Hoewel nog nacht, was ik vóór de wekker wakker. Ondanks de stress toch stevig ontbeten, om een uur later aan te komen in het centrum van Maastricht. Klokslag 6 uur kwam de melding dat het water van de Maas maar liefst 26 graden was en dat het dus een non-wetsuit race zou zijn. Nog even alles dubbel gecheckt in de wisselzone waarna ik me naar de start begaf. De startzone was zalig, overal gemotiveerde atleten en een massa toeschouwers.

Klokslag 7 vertrokken de vrouwelijke pro’s. Vanaf 7u15 vertrokken de age-groupers met een rolling-start waardoor ik rond 7u30 in het water sprong. Het gevoel tijdens het zwemmen was goed, lange tijd in iemand zijn voeten kunnen hangen en nooit gedacht ‘hoe lang gaat dit nog duren…’. Na 1u20 kwam ik uit de Maas richting wisselzone, waar ik, na een kleine plaspauze, op de fiets sprong. De eerste kilometers draaiden niet zo soepel, maar al snel vond ik een mooi ritme. En hoewel ik een parcoursverkenning had gedaan, was er in de editie 2018 toch hier en daar iets aan het parcours veranderd…

De grootste uitdaging tijdens het fietsen was om niet te snel te gaan en te doseren. Niet altijd evident op het heuvelachtig parcours! Na 2u30 schodderde ik over de kasseien in het centrum van Maastricht om aan de tweede ronde te beginnen. Vanaf kilometer 150 begon ik het wat lastig te krijgen: behoorlijk wat zadelpijn, pijn in de schouder, … kortom, alles ging iets minder vlot. Ik was dan ook blij toen ik na een dikke vijf uur fietsen terug in de wisselzone aankwam. Ik had echt zin om te beginnen lopen, ondanks het feit dat ik ondertussen al bijna 7u30 uur aan het sporten was!

Het lopen was gewoon zalig. Wat een massa enthousiaste toeschouwers! Dankzij hun sproeiers werd het nooit té warm, ondanks de temperatuur van rond de dertig graden. Ik ben heel rustig aan de marathon begonnen waardoor ik extra kon genieten. Buiten dan het urgente toiletbezoek op kilometer zeven… Daarna constant een tempo van rond de 4min50/km kunnen aanhouden en in de laatste kilometers nog versneld. Ik hoopte dat ik net binnen de magische tien uur zou toekomen. In de praktijk bleek het net niet te zijn, maar met een eindtijd van 10:00:22 (dertiende plaats in mijn agegroup) ben ik heel tevreden voor mijn eerste volledige triatlon!

Nu recuperen en nagenieten, en dan kan het plannen beginnen… Met een professionelere voorbereiding (en wat minder toiletbezoeken …) kan ik nog heel wat van deze tijd afdoen #gemotiveerderdanooit

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Bart De Meesterreply
augustus 9, 2018 at 21:37

Reuze prestatie. Fier op mijn broer!

Jeroen De Meesterreply
augustus 9, 2018 at 21:38
– In reply to: Bart De Meester

Merci! 🙂

Michel Fondureply
augustus 12, 2018 at 23:40

Ik wens je alvast alle succes toe! Je staat super scherp, je motivatie is weergaloos en je hebt een ijzeren wil! Dit was alvast een super prestatie! Veel respect!!!

Jeroen De Meesterreply
augustus 13, 2018 at 08:46
– In reply to: Michel Fondu

Merci Michel!

Een reactie achterlaten