1/4 triatlon Willebroek – 1:53:15 – 10/137

Goh, wat nu … Ironman Maastricht was gewoon zalig én mijn sportief doel voor dit jaar. Maar is het niet wat vroeg om aan mijn winterslaap te beginnen? Even getwijfeld of ik nog een long-distance triatlon zou doen in het najaar, maar uiteindelijk heb ik er voor gekozen om deel te nemen aan enkele kleinere wedstrijden in de buurt. Kleiner zowel qua afstanden als qua organisatie. Kleiner betekent echter ook dat het moeilijker is om me echt te motiveren …

Maar soit, plannen kan altijd nog, vandaag stond ik, samen met 136 andere deelnemers, aan de start van de kwarttriatlon van Willebroek. Domper was dat de parkeerplaats op zo een kleine kilometer van de startzone was … niet echt handig … Gelukkig was ik thuis vroeg genoeg vertrokken.

Om kwart na twee klonk het startschot. In tegenstelling tot mijn vorige wedstrijden was er hier geen rolling-start, maar vertrokken we allen samen vanaf een onzichtbare startlijn in het water. De start was hevig, maar ik kon me goed handhaven. Het gevoel van in een wasmachine te zitten, viel nog wel mee. De zichtbaarheid van het water was behoorlijk goed waardoor ik me de volledige kilometer steeds goed in enkele voeten kon positioneren. Na 0:17:43 kwam ik uit het water, als 39ste, dus best goed!

Iets teveel tijd verspeeld in de wisselzone door het worstelen met mijn wetsuit, om vervolgens te vlammen op mijn triatlonfiets: Z A L I G . Het was echt wel een snel parcours, amper hoogteverschillen, en ondanks de vrij hevige tegenwind slaagde ik erin mijn snelheid steeds boven de 38 kilometer per uur te houden.

Na vier ronden kwam ik terug de wisselzone binnen, de 40 kilometer gereden in 0:53:54, 10de fietstijd. Ofwel was ik uitzonderlijk goed, ofwel was het parcours geen 40 kilometer lang. Ga maar uit van het laatste :).

Snel loopschoenen aangetrokken en weg was ik voor een tocht van 10 kilometer. Geen probleem met de overstap van fietsen naar lopen, meteen een stevig tempo van rond de 15 kilometer per uur. Met een achtste looptijd van 0:39:22 ben ik heel tevreden.

Na 1:53:15 zat de wedstrijd er op, het had allemaal wat langer mogen duren :). Met een tiende plaats algemeen ben ik best tevreden. Perfect hersteld van Ironman Maastricht en de conditie is zeker ok. Op naar volgende week, dan start ik waarschijnlijk in Viersel.

Een reactie achterlaten