IRONMAN 70.3 Luxembourg – 04:31:28

Na vier maanden behoorlijk intensief trainen, stond er op 17 juni eindelijk een eerste test op het programma, de Ironman 70.3 in Remich, Luxemburg. Hoewel in mijn trainingsschema met dikke letters aangeduid was dat ‘THIS IS TRAINING, NOT A RACE’, was ik zo gemotiveerd en had ik er zo zin in dat ik op voorhand wist dat ik me eens volledig wou laten gaan. En dat gebeurde ook 🙂

Hoewel mijn zwemtijd behoorlijk sterk was, 1,9 kilometer op 0:33:46 had ik niet echt een goed gevoel in het water … een lekkende zwembril en een serieuze klop op mijn oogkas hielpen daar niet echt bij. Ik was dan ook blij om uit het water te zijn en op mijn nieuwe triatlonfiets te springen #genieten. Op dit prachtige heuvelachtig parcours kon ik me volledig laten gaan. Met een gemiddelde van 38,5 km/uur over 90 kilometer is dat mooi gelukt.

Ook bij de start van het lopen stond ik nog behoorlijk hevig… de halve marathon begonnen aan een tempo van rond de 4min10/km. Een goede leerschool, dit was echt te snel en heb ik dan ook niet kunnen volhouden … de laatste 5 kilometer viel mijn tempo terug naar 5min/km …. Met een tijd van 1:31:28 kan ik echter niet ontevreden zijn.

Uiteindelijk gefinished in 4:31:28, 11de plaats in mijn agegroup. Goed om te voelen dat alle trainingsarbeid loont, nu op naar het grote doel in augustus, de Ironman in Maastricht.

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

IRONMAN 70.3 Luxembourg – 04:29:29 – 5/253 (62/2228 alg.)reply
juli 4, 2023 at 22:03

[…] derde keer stond ik hier aan de start van de Ironman 70.3 Luxembourg. In 2018 finishte ik hier als 11de in mijn age-group, in 2019 als vierde. De ambitie was om dit jaar op het podium te finishen, en ik zat volledig op […]

Een reactie achterlaten