1/4 triatlon Viersel | 13/274 | 2:00:32

Na mijn prestatie in de duatlon (2de plaats) op zaterdag stond ik aan de start in de kwarttriatlon (1km zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen) van Viersel. Aangezien ik het afgelopen jaar slechts vijfhonderd meter zwemtraining had en omdat ik toch wel enige vermoeidheid voelde na de duatlon, lagen de verwachtingen behoorlijk laag. Eigenlijk wou ik gewoon nog eens in mijn wetsuit zwemmen 🙂

Ik was dan ook lichtjes teleurgesteld toen ik hoorde dat het water te warm was: ‘Wetsuit verboden’. En dat met zo een hondenweer ! Het was al een hele voormiddag aan het gieten … en ik stond er in … helpen voor de ploeg …

Soit, niets aan te doen, het water was inderdaad behoorlijk warm, zeker warm genoeg om in te zwemmen. Van bij de start had ik een technisch probleempje. Rond mijn arm zit normaal mijn gps-sensor, vanaf de eerste slag kwam die los. De volgende 998 meter heb ik dus gezwommen met de sensor in de hand. Niet ideaal dus …

Het zwemmen op zich viel eigenlijk wel mee. De snelheid was er niet, maar zwemmen in open water blijft toch speciaal. Door het gebrek aan training begon ik wel steeds trager te zwemmen. Pas als 227ste kwam ik uit het water … Belachelijk slecht gezwommen dus ! Na een trage wissel sprong ik op mijn fiets en ik voelde meteen dat het goed zat. Ik sprong van de ene grote groep naar de andere, ik bleef iedereen voorbij steken. Hoewel ik voelde dat ik het tempo van de dag ervoor niet haalde, bleek ik toch in staat om te blijven vlammen.

Rond de veertigste plaats kwam ik in de wisselzone … onderweg dus zo een 180 man voorbijgestoken ! Eigenlijk amper te geloven … de vierde beste fietstijd.

Na opnieuw een trage wissel voelde ik meteen dat het goed zat bij het lopen. Dit was echt zalig, het ging zo goed dat ik iedereen bleef voorbijsteken ! Na één loopronde liep ik al voor positie 24. Een mooie plaats was dus binnen bereik ! De laatste ronde slaagde ik erin nog enkele KTT’ers voorbij te steken, ik hield het hoge tempo aan, met als resultaat een vijfde beste looptijd (met mijn trage wissel bijgerekend !).

Uiteindelijk kwam ik als 11de over de streep! Ongelooflijk na mijn prestatie op de duatlon, ongelooflijk na mijn slechte zwemmen! 11de op de 280 deelnemers.

Het is zoals de speaker zei: ‘een superweekend voor Jeroen De Meester’ !

Een reactie achterlaten