NK duatlon Tilburg | 15/117 | 1:54:11

De laatste wedstrijd van het seizoen, het nederlands kampioenschap duatlon over 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en tot slot 5 kilometer lopen. Hoewel ik de afgelopen weken voelde dat de conditie niet meer zoals in Viersel was, probeerde ik me toch nog eens op te laden. Ik hoopte stiekem toch op een top-20 plaats.

Plaats van afspraak was Tilburg. Om kwart voor elf werd de start gegeven en zoals gewoonlijk ging het er hard aan toe. Een vijftal man slaagden er in om afstand te nemen, vervolgens kwam mijn groepje. Het gemiddelde lag rond de 3min20 – 3min10 en dat was toch iets te snel voor mij. In de derde rond liet ik me dan ook wat afzakken, zodat ik als 15de uiteindelijk in de wisselzone aankwam.

Maar wat een onrechtvaardigheid in de wisselzone … De wisselzone was één lang lint. Ik had nummer 107 waardoor ik onmiddellijk bij mijn fiets was. Dit betekent dat ik de rest van de wisselzone op mijn blote voeten met fiets in de hand moest lopen, terwijl mijn concurrenten een laag startnummer hadden waardoor ze aan het eind van het lint aan hun fiets kwamen. Ze konden als het ware direct op hun fiets springen en vertrekken. Net hetzelfde probleem na het fietsen … ik liep heel de wisselzone door met de fiets aan de hand, terwijl de rest hem onmiddellijk kan plaatsen en beginnen lopen. Onrechtvaardigheid troef dus, en dat voor een kampioenschap! Onvoorstelbaar vind ik dat. Hier ben ik zeker een minuut verloren … 🙁

Dan het fietsen zelf: dat ging redelijk vlot, maar de hevige wind en het draaierige parcours zorgden ervoor dat het moeilijk was om een constant tempo te rijden. Bovendien waren er maar liefst zes ronden van een kleine 7 kilometer. Dit zorgde bij mij voor heel wat verwarring. Toen de voorlaatste ronde niemand meer de wisselzone afbakende, ging ik er dan ook vanuit dat het fietsen erop zat … fout dus, rechtsomkeer moeten maken en dus tijd verloren … 🙁 Onder meer hierdoor had ik maar de 22ste fietstijd …

De laatste vijf kilometer liep ik op een mooi tempo van rond de 15-16km/uur. De posities lagen echter reeds vast. Na 1:54:11 kwam ik als eerste belg over de meet als 15de van de 117 deelnemers. Met een gemengd gevoel kijk ik hierop terug. Als alles iets vlotter verlopen was, zat er een top-10 plaats zeker in.

Een reactie achterlaten