IRONMAN COPENHAGEN

Eindelijk is het zover, na maandenlang trainen sta ik morgen aan de start van de IRONMAN Copenhagen. Het doel van het jaar, de reden waarom ik urenlang getraind heb. Sinds mijn inschrijving in oktober 2018 heb ik alles in het werk gesteld om deze week top te zijn: professionele coaching (merci Marc!), bikefitting, wattagemeter, wetsuit, … niets aan het toeval overgelaten.

En hoewel ik in de IM70.3 Luxembourg een prachtprestatie heb neergezet, was dit voor mij een eerste test voor Kopenhagen. De verwachtingen voor morgen liggen dan ook torenhoog.

Vorig jaar finishte ik in Maastricht mijn eerste Ironman in 10:00:22. In Kopenhagen wil ik daar heel wat afdoen. Hier is het sowieso een wetsuit race in tegenstelling tot vorig jaar (de weersomstandigheden zijn hier verre van ideaal…), fietsen moet binnen de vijf uur lukken en lopen hoop ik te doen tegen 4min15 per kilometer (wat goed is voor een marathontijd van minder dan drie uur :)).

Elke wedstrijd is natuurlijk anders, elk parcours is anders, maar naar het schijnt is Kopenhagen een vrij snel parcours. En dat is ook te merken aan de uitslagen van vorig jaar. Om als dertiende te eindigen binnen mijn leeftijdsgroep zoals in Maastricht, zou ik met het deelnemersveld van vorig jaar moeten finishen in 09:22:30. De top 6 zat onder de negen uur. Behoorlijk heftig! Ook de jaren er voor allemaal sterke tijden…

Of dit haalbaar is weet ik niet, maar de ambitie blijft nog steeds een ticket voor Hawaï bemachtigen.

Ik wil iedereen alvast van harte bedanken voor alle steun en aanmoedigingen. Met speciale dank voor mijn ouders en familie! Zonder jullie zou ik hier nooit staan.

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Patson Patsonreply
augustus 17, 2019 at 22:46

We duimen heel hard voor je Jeroen. Hopelijk bereik je het doel dat je vooropstelt! Probeer van deze prestatie te genieten wanneer het kan. Je bent sowieso een topper! Go for it!

Jeroen De Meesterreply
augustus 18, 2019 at 06:19
– In reply to: Patson Patson

Merci!

Visterinreply
augustus 18, 2019 at 21:41

Blijf zen, Jeroen en geniet van alles. Beest

Jeroen De Meesterreply
augustus 18, 2019 at 22:27
– In reply to: Visterin

doe ik!

Een reactie achterlaten