Training oktober 2018

Ironman Maastricht was een fantastische ervaring met een mooi resultaat, maar om eerlijk te zijn, de voorbereiding was weinig professioneel. Trainingsschema van het internet geplukt, nooit op techniek getraind bij het zwemmen, en vooral veel kilometers gemaald…

De laatste weken heb ik een paar stappen gezet om hier verandering in te brengen, zo heb ik me aangesloten bij het FM Team. Ik heb nu een personal coach die me professioneel begeleidt (zwemtraining, FTP-testen, lactaattesten, …) en mijn trainingsschema opstelt. En het moet gezegd, het is behoorlijk pittig. In oktober, wanneer ik anders aan mijn winterslaap begin, heb ik nu bijna evenveel uur getraind dan tijdens mijn zwaarste trainingsweek in aanloop naar Ironman Maastricht:

Behoorlijk pittig dus, en dit is nog maar het begin :). Ondertussen staat mijn triatlonfiets ook perfect afgesteld op mijn lichaam (bikefitting) en leer ik de basisbeginselen van crawl zwemmen, want mijn techniek was/is dramatisch (dixit mijn coach …).

Dit alles met slechts één doel in het achterhoofd: serieus onder de 10 uur finishen in de Ironman van Copenhagen in 2019.

Een reactie achterlaten