Knoesselloop 10 miles – 0:59:54 – 7/64

Vandaag stond ik aan de start van de Knoesselloop. 10 mijl verspreidt over vier rondjes, waarbij ik telkens mijn voordeur passeer. Een thuismatch dus … en eentje met ambitie. In 2012 kwam ik hier immers als eerste over de meet ­čÖé

Veel hangt natuurlijk af van de atleten die aan de start verschijnen. Met 64 vertrokken we, meteen nam ik de leiding, maar bijna direct werd ik voorbij gestoken door een atleet. En die ging hard, te hard om het tempo te kunnen volgen…

Dus aangepikt bij het achtervolgend groepje. Met drie probeerden we de kloof met de eerste zo klein mogelijk te houden. Maar voor een iemand ging het blijkbaar niet snel genoeg, en hij ging solo op jacht naar de eerste plaats. Op dat moment zakte ons tempo een beetje, waardoor er volk uit de achtergrond opdook. Op het moment dat Belgisch kampioene halve marathon op en over ons ging, versnipperde ons groepje en moest ik helaas afhaken.

De laatste ronde nog behoorlijk hard gelopen omdat ik toch onder het uur wou finishen. Na 0:59:54 kwam ik als zevende over de meet, tevreden over de tijd, over de plaats en over de conditie.

Nice, here we come

#IWillComeBackStronger

Een reactie achterlaten