(Halve) Bosmarathon Buggenhout – 1u20 – 7/259

Als voorbereiding op de marathon van Nice in november stond ik gisteren aan de start van de (halve) bosmarathon van Buggenhout. Meer dan 250 atleten stonden om half elf klaar om hun 21 kilometer te lopen. Voor mij een eerste grote test in aanloop naar de marathon …

Vanaf de start onmiddellijk in tweede positie, direct een serieuze kloof geslaan met een groepje achtervolgers. Maar het ging hard, te hard… rond de 18 per uur … Ik heb nog geprobeerd om bij de koploper te blijven, maar het was tevergeefs, het ging te hard. Ik had me misschien beter wat sneller laten uitzakken, maar achteraf is het altijd makkelijk praten.

Het groepje van vier dat me inhaalde heb ik enkele kilometers kunnen volgen, maar ik liep constant tegen mijn limiet, dus ook dit groepje zag ik van me weglopen … daarna kwamen nog een paar enkelingen over me heen …

Vanaf kilometer 14 vond ik terug een goed ritme en kon ik eindelijk inpikken bij een andere atleet. Vanaf dan was het genieten. Langzaam maar zeker begonnen we er weer in te halen. Zalig als alles loopt zoals het hoort te lopen 🙂

Na 1u20 kwam ik als 7de over de finish. Ik ben heel tevreden met deze tijd. 21 kilometer lopen tegen een gemiddelde van 15,81 per uur is best wel knap. Ik zit perfect op schema voor Nice. Het is nog steeds mogelijk om daar mijn persoonlijk record van 2u47 te verbeteren. En daar ga ik voor!

Tot slot nog chapeau voor mijn broer Bart die zijn test voor Nice ook met glans heeft voltooid!

 

Een reactie achterlaten