Tilff -Bastogne – Tilff … the day after

Gisteren om half zes vertrokken richting Tilff … iets voor zeven aangekomen en me ingeschreven voor de 250 kilometer. Het weer zag er prachtig uit, ik had er zin in.

De eerste beklimming na 27 kilometer bracht echter roet in het eten … mechanisch defect: ik kon niet meer mijn versnellingen vooraan bedienen, waardoor ik constant op de kleine plateau moest trappen. Gelukkig was er tien kilometer verder een bevoorradingspost. Ik had gehoopt dat slechts mijn kabel kapot was, maar blijkbaar was het toch een iets complexer probleem. Het was onmogelijk om het ter plaatse op te lossen … De enige oplossing leek mij om de ketting standaard op de grote plateau te zetten in plaats van de kleine, maar dat werd op gelach onthaald … Achteraf ben ik heel tevreden dat ik die beslissing genomen heb: enkel op de beklimmingen ging het niet zo vlot op de grote plateau, maar nu kon ik tenminste een mooi snelheid behouden.

Toen na de bevoorradingspost het ook nog eens begon te onweren, begon ik even te twijfelen: 200 kilometer in de regen met een mechanisch defect, komt dat wel goed? Een half uurtje later scheen echter de zon en vanaf dan ging het heel goed. Nooit in de problemen gekomen, steeds een mooi tempo blijven ontwikkelen. Na negen uur op de fiets de 250 kilometer voltooid. En vandaag ben ik helemaal niet kapot, dus ondanks de mechanische pech ben ik heel tevreden over Tilff -Bastogne – Tilff. Voor herhaling vatbaar!

Een reactie achterlaten