Kwarttriatlon Viersel | 93/164 | 2u21

Anderhalve kilometer zwemmen, een ware opdracht! Hoewel alles vlotjes verliep, was het tempo traag, heel traag. Toen ik na 31 minuten in de wisselzone kwam, stonden er minder dan twintig fietsen in de wisselzone… Dat zegt genoeg …

Rustig wetsuit uitgedaan (op die paar seconden zal het wel niet aankomen), om dan te vertrekken voor een dikke veertig kilometer fietsen. Al snel merkte ik dat mijn hartslag hoog lag, en dat had zo zijn gevolgen: Ik kon wel een behoorlijk zware versnelling ronddraaien, maar zodra het wat bergop was of ik moest optrekken, voelde ik dat ik heel wat trainingskilometers te kort kwam… Ik heb heel wat atleten ingehaald, maar niet ‘de grote massa’ zoals gewoonlijk … Met een gemiddelde van meer dan 39 kilometer per uur (44ste fietstijd) moet ik toch tevreden zijn.

Het lopen daarentegen ging behoorlijk slecht…  Met een gemiddelde van 13 kilometer per uur kwam ik over de finishlijn in een tijd van 2u20. Als 93ste van de 164 starters…  Niet echt goed, maar rekening houdend met de slechte voorbereiding mag ik niet klagen.

Een reactie achterlaten