Duathlon Viersel – enkele voorbeschouwingen

Na tien jaar actief wielrennen, na twee marathons en na lange overpeinzingen, heb ik me een nieuw doel op sportief vlak vooropgesteld, namelijk het succesvol beëindigen van een volledige triathlon. Dat dit een werk van lange adem wordt (zowel de trainingen als de triathlon zelf :)) zal wel voor iedereen duidelijk zijn, vandaar dat we stap voor stap hier naartoe werken.

Een eerste belangrijke stap vindt morgen reeds plaats: geen wielerwedstrijd dit weekend, maar wel een 1/8 duathlon. 5 kilometer lopen, 30 kilometer fietsen, 5 kilometer lopen. In principe kan ik deze afstanden aan, maar kan ik ook de combinatie aan?

Deze week ben ik alvast het fietsparcours gaan verkennen, biljartvlak, met slechts één brug (waar ge, als ge goed zit, ook nog tegen veertig per uur naar boven vliegt …). Deze training ging alvast supervlot.

Ook mijn laatste looptraining kon ik vlotjes afwerken. Voor het eerst heb ik mijn tempo hoger gelegd, en het moet gezegd, het was een deugddoende training.

De moraal zit dus wel goed, hetgeen me ongetwijfeld morgen zal helpen, maar of dit volstaat … als ik eens een blik werp op de resultaten van vorige jaar, dan komen er toch heel wat twijfels boven … De vijf kilometer lopen op 15 minuten is echt wel snel … de dertig kilometer fietsen op 47 minuten is echt wel vliegen … als je de duathlon aflegt in twee uur ben je bij de laatste vijf …

Niet dat ik wil meespelen bij de top, dat mag ik ook niet verwachten bij een eerste deelname, toch zou ik graag een goed gevoel overhouden aan mijn eerste stapjes richting triathlon.

Praktische gegevens: start: 14 uur, inschrijving: Viersel sas

Een reactie achterlaten