Bardelaereloop Lembeke – Victory

Als voorbereiding op de marathon van Rotterdam in april, stond ik vandaag aan de start van de Bardelaereloop in Lembeke. Mogelijke afstanden waren 5, 10, 21 en 26 kilometer. Alle deelnemers startten op hetzelfde moment. Bart en ik kozen voor de 21 kilometer met als doel ons wedstrijdtempo van de marathon te lopen (of iets sneller natuurlijk :)). Ik had er wel zin in, het was immers al heel lang geleden dat ik nog eens aan de start van een wedstrijd stond.

Het deelnemersveld was vrij beperkt, dus een top vijf plaats moest er wel inzitten.

Van bij de start voelde ik dat het goed zat, al vrij snel vormde zich een kopgroep van zeven man, die al vrij snel uiteenviel. Na een snelle rondvraag bleek dat ik de enige in de kopgroep was die de halve marathon liep. De anderen liepen 10 kilometer.

Na één ronde liep één atleet weg van het groepje, ik ging in de achtervolging samen met iemand anders, maar het tempo lag toch iets te hoog.

Na tien kilometer zat de wedstrijd er op voor de mannen rondom mij en liep ik plots op de eerste plaats. De overige tien kilometer geprobeerd om mijn tempo constant te houden (rond 15 km/u), en hoewel ik vooral in de laatste rond wat begon last te krijgen, finishte ik als eerste met een ruime voorsprong 🙂 Halve marathon in 1u23, perfect op schema voor Rotterdam.

Bart finishte 20 minuten later, ook mooi op schema voor de marathon.

Rotterdam, here we come 🙂

Een reactie achterlaten