1/8 triatlon Viersel – 34/204

Zoals elk jaar is het laatste weekend van augustus KTT-weekend. Een heel weekend triatlonwedstrijden georganiseerd door het Kempisch Triatlon Team. Mijn team. Dus kan ik haast niet anders dan een wedstrijd uit te pikken om te starten.

Dit jaar koos ik voor de 1/8ste triatlon: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Bescheiden afstanden, maar genoeg voor nu.

Ondanks de 21 graden van het water, heb ik toch maar mijn wetsuit aangedaan. En dat was best wel een goede beslissing. Wonder boven wonder ging het zwemmen behoorlijk goed. Niet supersnel natuurlijk, maar ik kwam toch met groepje uit het water als 120ste van de 204 deelnemers.

Het fietsen was zalig. Constant boven de veertig per uur vliegen langs het Netekanaal. Heel veel atleten ingehaald. 5de beste fietstijd, en dat met mijn trainingsfiets! #proud

Als 31ste beginnen lopen. In het begin ging het lopen vrij goed, paar man ingehaald, maar na een paar kilometer draaide het vierkant … Te weinig training? Mentaal niet sterk genoeg? Geen idee, het was pas de laatste kilometer dat het terug beter ging. Uiteindelijk kwam ik als 34ste over de meet. Ik mag best wel tevreden zijn met deze uitslag, voor de wedstrijd zou ik hier direct voor getekend hebben.

stand

En nu beginnen trainen voor marathon Nice!

Een reactie achterlaten