Koers Borsbeek – het resultaat

145 deelnemers stonden gisteren aan de start van het provinciaal kampioenschap in het zonovergoten Borsbeek. Zonovergoten … eigenlijk wel een toepasselijk woord, want er was gisteren massa’s zon, maar het heeft ook gegoten in de laatste ronde …

Reeds vrij snel slaagde een omvangrijke groep erin om uit het peloton te ontsnappen en een voorsprong van een dikke minuut bij elkaar te fietsen. Het ploegenspel zorgde ervoor dat deze groep voorop bleef … Pas na half wedstrijd begon het peloton eindelijk een beetje samen te werken, en ook ik draagde mijn steentje hiertoe bij. Maar plots kreeg ik de slag van de hamer, of beter, van de zon … alle kracht verdween als sneeuw voor de zon, mijn benen voelden raar, ik kon niet meer volgen. Het enige dat ik nog kon doen, was afstappen, en zelfs dat was niet evident …

Een reactie achterlaten