Triathlon Oostende – het resultaat

Voila, het is zover, vanaf heden ten dage ben ik ingewijd tot de orde der Triathleten en het moet gezegd, het was de moeite πŸ™‚

Mijn eerste indrukken waren: zout, wind en wachten …

Zout, want de 800 meter zwemmen vond plaats in het zwembad van Oostende, welke gevuld is met zeewater … ik kan u verzekeren, na het zwemmen voelde ik me net een pakje friet met veel zout. Het zwemmen ging redelijk vlot, niemand mij voorbij gestoken. Na 16 minuten 20 seconden tikte ik af hetgeen een 158ste plaats opleverde. Niet echt bijzonder, maar ik ben er toch tevreden mee. Waar ik niet over tevreden ben, is het feit dat ik mijn wetsuit niet mocht gebruiken. In de reglementen stond duidelijk dat een wetsuit toegelaten was, en dit was een van de redenen waarom WIJ naar Oostende was afgezakt …

Wind, want na het zwemmen kwam vanzelfsprekend het fietsen en het lopen, waarbij we moesten opboksen tegen een felle zeewind. Ik slaagde er toch in om een mooi tempo te behouden tegen de wind is, en eens het wind af was vloog ik als een tgv πŸ™‚ Bij het fietsen (samen met twee wissels) behaalde ik een 27ste plaats en ook bij het lopen slaagde ik erin een 27ste stek te bemachtigen πŸ™‚

Het uiteindelijke resultaat: 49ste van de 234, dus toch wel een mooie start in de triathlonwereld πŸ™‚

En dan het wachten: de organisatie was niet echt optimaal te noemen: na het fietsen wist niemand bijvoorbeeld waar men in de wisselzone moest komen, er was geen beveiliging in de wisselzone dus elke toerist kon een fiets meenemen en tot slot was de prijsuitreiking veel te omslachtig en langdurig: elke athleet werd bij naam afgeroepen …

Het feit dat ik 50 cent moest betalen voor de uitslag, was de druppel te veel en zorgt ervoor dat ik weinig te spreken ben over deze organisatie …

0 Comments

Be the first to comment on this article.

joerireply
april 26, 2009 at 20:09

goed gedaan! vreemd inderdaad dat je moest betalen voor de uitslag, zeker omdat die nu gratis op 3athlon.be staat…

groeten, en nog veel succes in je voorbereiding!
joeri

hieronymosreply
april 27, 2009 at 08:49

Dank u πŸ™‚ En hoe was het met de 10Miles ?

joerireply
april 27, 2009 at 10:36

goed, 1u10′ was mijn eindtijd, en daar ben ik tevreden mee. Leuke wedstrijd, maar wel veel volk en eigenlijk toch wel een zwaar parcours!

hieronymosreply
april 27, 2009 at 10:40

Knappe prestatie!

Kijk al uit naar de volgende keer dat we onze krachten met elkaar kunnen meten πŸ™‚

Een reactie achterlaten