Koers Niel – het resultaat

Daar waar het in Herzele begon met prachtig weer en eindigde in een stortbui van jewelste, was het gisteren in Niel net omgekeerd. Niet dat er één druppel regen gevallen is, maar de wedstrijd begon onder een donker wolkendek, waarna het steeds beter werd 🙂

Zoals voorspeld, was het parcours behoorlijk plat, waardoor de meeste ontsnappingen te niet gedaan werden. Toch slaagde er een groep van dertien coureurs erin om reeds vrij vroeg in de wedstrijd een minuut voorsprong bij elkaar te fietsen. Ik heb een paar keer geprobeerd om te ontsnappen, om mee te springen, maar steeds viel het stil … Tot vijf ronden voor het einde, toen ik samen met een omvangrijke groep van ongeveer twintig man toch een afscheiding kon bewerkstelligen.

Een halve ronde goed samen werken zorgde ervoor dat we de koplopers in het vizier kregen … helaas viel het toen opnieuw stil … waardoor we hen altijd in de verte zagen rijden. Nog even hoopte ik op een hergroepering maar we konden slechts een deel van de kopgroep oprollen …

Net voor de sprint probeerde ik nog naar een groepje voor ons te springen en dat had ik beter niet gedaan, want tijdens de sprint moest ik dat zuur bekopen. Toch ben ik erin geslaagd om in de ‘gazet’ te staan, 20ste plaats op 134 deelnemers.

Een reactie achterlaten