Koers Bottelare II

Zoals beloofd volgt hier een uitgebreider verslag van de wedstrijd van gisteren.

Om kwart na twaalf vertrokken we thuis richting Bottelare, maar de werkzaamheden ter hoogte van Melle zorgden ervoor dat we pas rond half twee in Bottelare toekwamen. Dit zorgde al voor de nodige stress, en het moet gezegd, echt rustig was ik niet …

De eerste koers is namelijk altijd speciaal. Het is een eerste aanduiding van waar je staat met de conditie: heeft de trainingsarbeid tijdens de winter iets opgeleverd? Aangezien mijn voorbereiding niet echt optimaal was, kwam ik met een bang hartje (én met een nieuwe fiets :), én met zalig gemasseerde, spiernaakte benen) aan de start.

Aangezien het een oefenkoers was, moesten we de eerste vier ronden achter de volgwagen afleggen aan een gezapig tempo … toch waren al heel wat coureurs zenuwachtig, en poogden ze een plaatsje vooraan in het peloton te bemachtigen. Ik schoof pas vanaf de derde ronde naar voor …

Na de vierde ronde begon het echte werk: al vrij snel liet ik me meeglijden in een ontsnapping met Mario Willems en enkele andere moedigen, maar ik zag al gauw in dat dat tempo toch wel té hoog gegrepen was. Toen er een hergroepering plaats vond, poogde ik me dan ook zo goed mogelijk in het peloton te verstoppen om een beetje te recupereren. Gelukkig vond er op dat moment geen beslissende ontsnapping plaats.

En die kwam er eigenlijk uiteindelijk ook niet: de laatste ronde raakten twee man voorop, onder andere Stijn Minne, die de wedstrijd uiteindelijk gewonnen heeft. Hierachter volgde het peloton. Ik was erin geslaagd om me vooraan te nestelen en was me volop aan het voorbereiden op de sprint. Toen ik echter zag dat het peloton even stil viel na de laatste bocht trok ik door, waardoor ik vrij snel een kleine vijftig meter voorop lag. Toen was het alles of niets. Als een sneltrein zag ik het peloton op me afstormen, en net aan de meet kwam de winnaar van de pelotonspurt me nog net voorbij.

Een vierde plaats, ongelooflijk, fantastisch én echt wel een beetje onverwacht.

Met volle moed zie ik dan ook uit naar de komende trainingen en wedstrijden.
Koers Bottelare

0 Comments

Be the first to comment on this article.

Wim De Meesterreply
februari 25, 2008 at 10:17

Super goed gereden broertje! Als je nu al als 4de kan aankomen, waar gaat dat dan eindigen?

Een reactie achterlaten