UK Adlib, Calm, Mimsy XG User Group Meeting @ Birmingham

Op 24 februari vond voor de tweede keer de UK Adlibm Calm, Mimsy XG User group meeting plaats. Na Londen in 2014 vond het evenement dit jaar plaats in Birmingham. Waar je in Londen de ene toeristische trekpleister naast de andere terugvindt, heb je in Birmingham nooit het gevoel dat je tussen de toeristen loopt. De voornaamste indruk die Birmingham op me gemaakt heeft, is een oude stad waarin dag en nacht gewerkt wordt. And to be honest, I like it.

Birmingham

De perfecte verkenning van een vreemde stad is de loopschoenen aantrekken en je laten leiden door je oriëntatiegevoel. Mijn hotel lag dicht tegen een BT-toren, waardoor ik gelukkig steeds een oriëntatiepunt had :).

bt

Birmingham is behoorlijk heuvelachtig, wat het lopen niet zo eenvoudig maakt. Heel leuk is het om het kanaaltje dat door de stad loopt te volgen. Dit kanaal is echt vreemd, met honderden sluisjes, soms waan je je echt in een britse thriller 🙂

kanaal

De User Group Meeting was echt de moeite. Het was heel leuk om de mensen van vorig jaar in Londen terug te zien. Iedereen is heel enthousiast, en heel vriendelijk. Voor een volledig verslag van de meeting kan je terecht op de website van de Adlib gebruikersgroep.

Verder heb ik nog een bezoek gebracht aan het Museum & Art Gallery. Het hoogtepunt voor mij was de Staffordshire Hoard, een van de belangrijkste, recente archeologische vondsten op het Britse schiereiland. Echt de moeite. Wat het meeste indruk op me gemaakt heeft, is de openbare bibliotheek van Birmingham. Eén woord: fantastisch, daar zou ik uren kunnen zitten, echt, ik heb er geen woorden voor.

bib

Waarschijnlijk kom ik nooit meer in Birmingham, maar ik ben wel heel blij dat ik er geweest ben! Op mijn terugkeer had ik nog een paar uurtjes in Londen vrij. Nog snel even in het British Museum binnen gesprongen om te genieten van de geschiedenis. En van de tijdelijke tentoonstelling ‘Ancient Lives, New Discoveries’. Bijzonder interessant te zien hoe nieuwe technologieën onze kennis over mummies vergroot.

Egypt

Leave a Reply