Blaarmeersentrail – 11/93

Gisteren gestart in de Blaarmeersentrail in Gent. Na een drukke voormiddag (praktijkexamen duiker-hulpverlener – geslaagd 🙂 ) even getwijfeld of ik wel zou starten, maar uiteindelijk toch maar mijn loopschoenen aangetrokken.

De Blaarmeersentrail is een wedstrijd van 18 kilometer, zes ronden over een heel zwaar parcours. De eerste ronde moest ik toch even slikken: zand, modder, een berg (vroegere skipiste) met trappen (heel veel trappen …), smalle paadjes, takken die overal in de weg hangen, … kortom, een echte trail 🙂 Best wel leuk, maar het was niet het parcours om er een goede tijd neer te zetten.

Door alle hindernissen heb ik eigenlijk nooit lang aan mijn tempo kunnen lopen. En de beklimming van die skiberg was echt wel moordend … vanaf ronde vier daar elke ronde opnieuw moeten stappen (of was het kruipen) … Echt niet te doen.

Een tijd lang heb ik op de zevende plaats gelopen, maar uiteindelijk zijn er me nog enkele atleten voorbij gestoken. Uiteindelijk kwam ik als elfde over de finish met een tijd van 1u23. Identiek aan de tijd die ik twee weken geleden liep op de halve marathon.

Volgende wedstrijd: Marathon van Antwerpen op 23 april (Rotterdam was helaas al volzet 🙁 )

 

Een reactie achterlaten